In locul presedintelui SIF Oltenia a fost ales membru al Consiliului de Administratie al Automobile Craiova Kenneth Mcfarlane - cetatean american si vicepresedinte de productie al Ford Europa.

Adunarea Generala a Actionarilor de la Automobile Craiova (ACSA) l-a scos ieri pe Dinel Staicu din Consiliul de Administratie (CA) al companiei, unde fusese ca reprezentant al SIF Oltenia, pe vremea cand societatea de investitii financiare detinea 22% din actiunile ACSA. Presedintele SIF Oltenia, Dinel Staicu, nu mai avea dreptul sa fie membru in CA, din cauza ca SIF nu mai detine un pachet important de actiuni la ACSA. In locul lui Staicu a fost ales membru in Consiliul de Administratie Kenneth Mcfarlane - cetatean american, reprezentant al actionarului majoritar al firmei craiovene, Ford Motor Company. El detine functia de vicepresedinte pentru productie in cadrul Ford Europa si vicepresedinte al Ford Motor Company, conform celor precizate de reprezentantii companiei Ford. "Decizia pe care am luat-o astazi (ieri-n.r.) in Adunarea Generala a Actionarilor a fost naturala, dupa ce in luna aprilie Ford a achizitionat pachetul de actiuni pe care actionarul minoritar de la acea vreme, SIF Oltenia, l-a detinut la Automobile Craiova", a precizat Nadia Crisan, reprezentant al Ford Romania.

Ford detine 96,6% din actiunile ACSA

In prezent, dupa achizitionarea pachetului de actiuni de la SIF Oltenia si a altor pachete de la actionari minoritari, Ford Motor Company detine 96,6% din actiunile ACSA, in numar de 18,3 milioane, reprezentand o contributie la capitalul social de 38,45 milioane de lei. Tot ieri, a avut loc si o Adunare Generala Extraordinara a Actionarilor de la ACSA, pentru modificarea actului constitutiv, in sensul introducerii noului membru in CA si modificarii structurii actionariatului, dupa ce Ford a rascumparat actiunile de la SIF Oltenia.
Dupa scoaterea lui Dinel Staicu, noul CA are in componenta in majoritate reprezentanti ai Ford, potrivit convocatorului Adunarilor Generale: Kevin Winton Reinolds (cetatean britanic), Leonard Martin Meany (cetatean irlandez, care detine si functia de director financiar la Ford Romania), Dionisio Campos san Onofrei (cetatean spaniol, care este si presedintele Ford Romania), Ion Ion - singurul roman din staff-ul Ford, fost director general al Daewoo - si ultimul intrat, Kenneth Mcfarlane, din partea Ford Europa.