Dintre milionarii in euro ai Doljului, cele mai inalte pozitii in Top 300 Capital le ocupa Dinel Nutu (fost Staicu) si Mihai Anghel. Fiecare doljean din top are o avere de peste 20 de milioane de euro.
Noua oameni de afaceri doljeni figureaza in Top 300 Capital, ajuns la cea de-a zecea editie, top care va aparea pe piata saptamana viitoare. Cei mai multi dintre bogatasii judetului au facut multi bani vanzandu-si integral sau partial afacerile care i-au introdus in top anii anteriori. Cei noua miliardari doljeni au avut anul trecut afaceri in urmatoarele domenii de activitate: agricultura, pe piata de capital, in domeniul serviciilor medicale, dealeri auto, productie de masini-unelte, productie de panificatie si transportul de marfuri.
Dinel Nutu, si in puscarie, si in Top 300

Cea mai mare avere pe anul 2010 au inregistrat-o, la egalitate, doi controversati oameni de afaceri craioveni: Dinel Nutu, cunoscut sub numele sau anterior - Dinel Staicu - si latifundiarul Mihai Anghel, care lucreaza mii de hectare de teren in judetele Dolj si Olt. Potrivit estimarilor celor de la Capital, fiecare dintre cei doi are o avere evaluata la 38-40 de milioane de euro. Mihai Anghel are o afacere puternica in agricultura, controland firma Cerealcom, respectiv in domeniul vinificatiei, prin Domeniile Coroanei de la Segarcea. Dinel Nutu a facut banii, in principal, de pe piata de capital. Detine 5% din actiunile SIF Oltenia. In 2009, el a iesit din actionariatul Bancpost, vanzandu-si actiunile detinute (in procent de 3,5%) contra sumei de 12 milioane de euro. Dinel Nutu se afla in inchisoare din aprilie 2011, el fiind condamnat la sapte ani de puscarie pentru complicitate la abuz in serviciu in dosarul Transgaz Medias.
Constantin Popeci si fiul sau Calin figureaza in Top 300 Capital cu o avere de 35-36 de milioane de euro. Cea mai cunoscuta afacere a familiei Popeci este fabrica Popeci Utilaj Greu (fostul IUG), a carei activitate este concentrata pe export. Anul trecut, compania a avut o cifra de afaceri de circa 20 de milioane de euro. In Top urmeaza Mihai Dugaesescu, cu o avere estimata la 35 de milioane de euro. Firmele lui Mihai Dugaesescu sunt concentrate pe domeniul auto, respectiv pe activitatea de transport de marfuri. In 2010, Dugaesescu a vandut 50% din detinerile la compania Dumagaz catre fondul de investitii britanic Bancroft. Se estimeaza ca valoarea tranzactiei a fost de 10 milioane de euro. Omul de afaceri mai detine Dumagas Transport si Dumagas GPL.
Florin Busuioc, detinatorul grupului de firme Pan Group, ar fi ajuns in 2010 la o avere de 32 de milioane de euro. Afacerile lui Busuioc s-au extins anul trecut, firma Pan Group inregistrand o crestere a cifrei de afaceri.
Dan Dutescu a avut anul trecut o avere de 30 de milioane de euro, din investitii in servicii medicale. Detinatorul clinicilor de dializa si nefrologie Renamed din Craiova, Ramnicu Valcea, Turnu Severin si Oradea, Dutescu si-a vandut afacerea anul trecut catre liderul pietei, Fresenius NephroCare, potrivit celor de la Capital.
Din afaceri desfasurate in domeniul auto si-au castigat averea si fratii Panait, Cornel si Delian. Averea lor este apreciata de cei de la revista Capital la 20-25 de milioane de euro.

Mititelu - falit

Singurul doljean care nu mai figureaza in topul milionarilor in euro realizat anul acesta este fostul finantator al echipei Universitatea Craiova, Adrian Mititelu. Afacerile lui Mititelu au scazut considerabil, astfel incat el nu s-a mai "calificat" pentru a intra in Top 300.
Miliardarii Doljului din Top 300 Capital si averea lor*
Dinel Nuțu (fost Staicu) - 38-40 milioane de euro
Mihai Anghel - 38-40 milioane de euro
Constantin si Calin Popeci - 35-36 milioane de euro
Familia Dugaesescu - 35 de milioane de euro
Florin Busuioc - 32 de milioane de euro
Dan Duțescu - 30 de milioane de euro
Cornel si Delian Panait - 20-25 de milioane de euro

*Date furnizate de Capital