In ciuda recesiunii economice, Digital Cable Systems investeste in Romania peste 5 milioane de euro, in Internet si telefonie
Digital Cable Systems (DCS), unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicatii din Romania, care detine brandurile AKTA si Dial Telecom, va investi anul acesta peste 5 milioane euro in serviciile de Internet si telefonie.
Directia principala de investitie a companiei DCS va fi extinderea accesului la Internet, care reprezinta, in acest moment, serviciul cu cea mai importanta pondere in cresterea veniturilor. Compania mizeaza pe expansiunea la nivel local, dar si pe modernizarea tehnologiei existente. Internetul fix reprezinta motorul de crestere a industriei telecom si, implicit, a companiei, dupa ce, potrivit estimarilor, gradul mediu de penetrare a acestui serviciu a depasit 60% in mediul urban, conform reprezentantilor companiei.
Odata cu lansarea serviciului de telefonie fixa pentru segmentul rezidential, DCS doreste sa atraga o parte importanta a clientilor care utilizeaza deja serviciile de Internet oferite de companie, procentul mediu estimat al abonatilor de cablu si Internet care vor opta pentru triple-play fiind de cel putin 30% in primul an, in functie de zona.
Compania DCS a anuntat ca, in primele 6 luni ale anului, a atras 10.000 clienti rezidentiali pentru serviciile AKTA de Internet si 200 de clienti-companii pentru serviciile Dial Telecom de date si telefonie. DCS mizeaza, in acest an, pe o crestere de cel putin 10% a cifrei de afaceri.
Digital Cable System (DCS) este un consortiu de firme orientat catre furnizarea de servicii de televiziune prin satelit de tip Direct-to-Home (DTH). Fondat in 2005, DCS are in componenta aproximativ 50 de companii de cablu TV romanesti cu o experienta intre 5 si 10 ani de activitate pe piata locala. Companiile membre DCS au acoperire in regiunile: Ilfov, Prahova, Giurgiu, Dambovita, Calarasi, Arges, Olt, Buzau, Valcea, Gorj, Mehedinti, Ialomita, Mures, Constanta, Neamt, Vaslui, Iasi, Timis, Caras-Severin, Brasov, Sibiu, Covasna, Teleorman, Cluj, Salaj, Bistrita Nasaud and Maramures. Prin intermediul companiilor membre, DCS acopera 75% din teritoriul Romaniei.