DeCeNews.ro: Adevarul Holding a intrat in insolventa

Magistratii Tribunalul Bucuresti au admis, luni, deschiderea procedurii generale de insolventa in cazul societatii Adevarul Holding SRL, care detine mai multe publicatii, printre care si cotidianul Adevarul. Instanta a stabilit pentru 12 martie 2013 continuarea procedurilor in cazul insolventei societatii Adevarul Holding.
Cererea societatii Adevarul Holding SRL de intrare in insolventa, inregistrata pe 31 octombrie, trebuia sa fie judecata de Tribunalul Bucuresti in 6 noiembrie, insa a fost amanata pana la 9 noiembrie pentru ca SC Elida Media Consulting SRL sa depuna inscrisuri in sustinerea cererii de deschidere a procedurii insolventei, potrivit datelor pe site-ul tmb.ro.
Pronuntarea unei solutii a fost amanata pentru luni, instanta admitand solicitarea de deschidere a procedurii generale de insolventa in cazul societatii Adevarul Holding SRL.
Cererea insolventei nu presupune neaparat intrarea in faliment a unei companii.
Adevarul Holding a cerut falimentul in contextul in care trustul de media a fost preluat recent de Cristian Burci de la Dinu Patriciu.
Asociatii Adevarul Holding SRL sunt East Europe Media Distribution SRL (0,07%) si Premium News SRL (99,93%), potrivit datelor de la Oficiul Registrul Comertului.
Societatea Premium News SRL - principalul asociat al trustului Adevarul - a fost infiintata pe 16 februarie 2012. Asociatii societatii Premium News SRL sunt Nora Marcovici (50%) si Diana Tobosaru (50%). Nora Marcovici si Diana Tobosaru conduc agentia de publicitate Graffiti BBDO, detinuta de omul de afaceri Cristian Burci.
Pe de alta parte, asociatii East Europe Media Distribution SRL sunt Tipomedia Prod SRL (5%) si Adevarul Holding SRL (95%), iar asociatii Tipomedia Prod SRL sunt: Adevarul SA (3,33%) si Adevarul Holding SRL (96,66%).