Presedintele Comisiei Finante-Banci din Senat, democrat-liberalul Ovidiu Marian, a declarat, luni, ca solutia pentru redresarea economica ar putea fi impozitarea pensiilor si reducerea TVA-ului.
Andreea Paul Vass il contrazice pe colegul sau de partid si sustine ca o astfel de optiune a fost analizata in 2010, dar s-a renuntat la ea.
Impozitarea tuturor pensiilor, concedieri in sistemul bugetar, contra reducerii TVA si a cotei unice de impozitare. Este scenariul lansat de un democrat-liberal - Ovidiu Marian, presedintele comisiei de finante-banci.
"Discutam despre un aparat bugetar excedentar din care ar trebui sa mai disponibilizam pentru a reduce cheltuielile bugetare, vorbeam de pensii, la care trebuie gasita o solutie pentru a impozita pensiile si a face in paralel cu asta o reducere a TVA-ului pentru ca faptul ca noi am majorat TVA-ul la 24% a omorat consumul, si nu putem sa repornim acest motor al consumului, decat reducand TVA-ul... Asta este viziunea noastra", spune Ovidiu Marian.
Andreea Paul Vass il contrazice insa pe Ovidiu Marian, colegul ei de partid. Vass sustine ca o astfel de optiune a fost analizata in 2010, dar s-a renuntat la ea.