Vineri, de la ora 12.00, a inceput, la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, licitatia, cu oferta in plic, pentru cumpararea combinatului Oltchim. Oferta lui Dan Diaconescu, in valoare de 203 milioane lei, este castigatoare
UPDATE 17:20: Remus Vulpescu, presedintele Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a anuntat ca, din punct de vedere al pretului, ofertanul Dan Diaconescu a obtinut cel mai mare numar de punctaje in vederea cumpararii individuale pe active la Oltchim, ceea ce il face sa devina castigatorul licitatiei pentru Oltchim. Potrivit lui Vulpescu, creantele AVAS si Electrica nu se vand.
UPDATE 16:30: Licitatia cu strigare pentru privatizarea Oltchim nu va mai avea loc. Potrivit unor surse, oferta lui Dan Diaconescu pentru Oltchim este castigatoare.
UPDATE 14:00: Oferta lui Dan Diaconescu pentru preluarea Oltchim este de 203 milioane lei. PCC SE a oferit 13,4 milioane pentru cumpararea in bloc a creantelor detinute de Ministerul Economiei, aceeasi suma pentru cumpararea in bloc a creantelor detinute de AVAS si tot 13,4 milioane lei pentru cumpararea in bloc a creantelor detinute de Electrica S.A.
Astfel, PCC SE ofera 42,9 milioane de lei pentru actiunile Oltchim si datoriile sale.
Chimcomplex a oferit doua valori pentru actiunile Oltchim detinute de Ministerul Economiei:
- pentru cumpararea individuala ofera 18,8 milioane lei
- pentru cumpararea in bloc ofera 221,4 milioane lei
AISA Invest a oferit pentru pachetul de actiuni Oltchim, in varianta achizitie individuala, detinut de Ministerul Economiei suma de 30 milioane lei. Pentru varianta achizitie in bloc nu s-a facut nici o oferta.
UPDATE 11.45 - Toate cele patru oferte primite de OPSPI pentru privatizarea Oltchim, depuse de companiile PCC SE, Aisa Invest, Chimcomplex si Dan Diaconescu, au fost acceptate pentru licitatia deschisa cu strigare.
Vineri, la ora 12.00, va avea loc licitatia pentru cumpararea combinatului. Companiile PCC, Chimcomplex, AISA Invest si presedintele PP-DD Dan Diaconescu au depus, joi, oferte pentru privatizarea Oltchim.
Remus Vulpescu, seful OPSPI, a declarat joi ca ofertele financiare vor fi analizate vineri.
Actiunile Oltchim au fost suspendate de la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti joi la ora 12.00, ultimul pret de tranzactionare a titlurilor combinatului valcean fiind 0,6715 lei/actiune, in scadere cu peste 8%, potrivit Realitatea TV.