Cristian Burci este interesat de preluarea trustului de presa Adevarul Holding al lui Dinu Patriciu, o decizie finala putand fi luata cel mai devreme in a doua parte a lunii septembrie, potrivit unui comunicat al holdingului.
Conducerea editoriala a holdingului Adevarul si Cristian Burci au purtat primele discutii, dupa anuntul oficial al celui din urma privind interesul sau de a prelua trustul de presa detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu.
"Cristian Burci si-a precizat cu aceasta ocazie intentia de a cumpara Adevarul Holding, mentionand ca a semnat deja acordul care-i permite, conform legii, inceperea negocierilor oficiale. El a adaugat ca nu s-a ajuns inca la finalizarea tranzactiei, fapt pe care il considera realizabil in urmatoarele zece zile. La randul sau, conducerea editoriala Adevarul Holding a mentionat ca ziarele, revistele si toate celelalte produse media ale trustului vor continua sa promoveze aceleasi valori pe care le-au impartasit constant publicului cititor", se mai spune in comunicatul Adevarul Holding.
Cristian Burci a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca a semnat primele documente pentru preluarea Adevarul Holding de la Dinu Patriciu, precizand insa ca finalizarea tranzactiei depinde de rezultatele unei analize a actelor companiei, dar si de discutiile viitoare cu creditorii trustului.
Despre situatia financiara, Cristian Burci a declarat ca nu vrea sa comenteze acest aspect pana cand nu va finaliza analiza documentelor companiei. "Noi am inceput analiza documentelor si nu as vrea sa comentez pana nu vedem exact care este situatia. Cred ca in aceasta perioada sunt extrem de importante discutiile pe care le vom purta si cu partenerii si cu creditorii (Adevarul Holding, n.r.)", a mai spus Burci.
Intrebat daca este posibil ca, dupa analiza din aceste zece zile, sa se retraga din negocierile pentru preluarea Adevarul Holding, Cristian Burci a spus: "Exista intotdeauna aceasta posibilitate in orice tranzactie".
"Mai sunt doua momente importante: semnarea contractului final de achizitie si aprobarea Consiliului Concurentei", a continuat Burci.