Ati pus bani de-o parte ca sa va cumparati masina si nu v-ati decis inca ce masina sa cumparati? Dealerii de automobile va baga intr-o dilema si mai mare oferind tot felul de discounturi care fac alegerea si mai dificila. Reducerile variaza intre 1.000 de euro si 2.500 de euro.
Preturile micsorate la automobile practicate de dealeri ii determina acum pe cumparatori sa scoata bani din buzunar. Unii dealeri Ford ofera reduceri de 1.000 de euro la modelul Ford Transit Connect, dar doar pentru motorizarile diesel. ßi dealerii Citroën ofera discounturi la noul Citroën C4 Motion in valoare de 553 de euro. Desigur, la aceasta se adauga si TVA. La modele Citroen Picasso, dealerii ofera discounturi mai mari, de pana la 2.250 de euro care se aplica la pretul DDP (cu toate taxele incluse). Aceste oferte sunt insa in limita stocului disponbil. Pretul CIP al unui asemenea model variaza intre 13.890-17.060 de euro, iar pretul DDP este intre 16.653-20.450 de euro. De asemenea, dealerii Citroen mai ofera discounturi de 1.650 de euro pentru modele comerciale Berlingo, Jumpy, Jumper.
Discounturi mai substantiale acorda dealerii Peugeot la varianta Peugeot 307 Star-line, care ajung pana la 2.160 de euro. Dealerii de la Mercedes Benz ofera si discounturi mai mari pentru variantele Mercedes clasa C si clasa E. Valoarea reducerii ajunge pana la 2.500 de euro. Desi aceasta valoare este mare in raport cu celelalte oferte, si pretul unor astfel de modele depaseste cu mult pretul celorlalte, mai ales in cazul clasei E. Cele mai mari reduceri le ofera insa dealerii Skoda pentru modelele Superb: Extended, Ride si Avantagarde, reduceri care ajung pana la 3.500 de euro. ßi nici nu costa mult. Un Superb Extended la pretul CIP costa 16.589 de euro, cu toate optiunile incluse.
Oferte sunt asadar din belsug, tot ce va ramane este sa alegeti in functie de preferinte si nu in ultimul rand dupa buzunar. (M.H.)