Toate cabanele de vanatoare din Bistrita-Nasaud ale Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva au fost inchiriate pentru noaptea de Revelion, anunta Mediafax.
Pretul locurilor, insumand peste 100, a variat intre 35 si 65 de lei/zi de persoana. El a fost stabilit in functie de gradul de confort al fiecarei cabane, cele mai ieftine fiind cabanele de la Aluneasa, Cusma, Valea Secii, Fiad, Colibita si Silhoasa, iar cea mai scumpa fiind cabana Dealul Negru. Aceasta din urma a fost cabana preferata a fostului dictator, care venea aici la vanatoare de ursi. In curtea cabanei a fost construita chiar o pista de aterizare pentru elicoptere. Potrivit informatiilor furnizate de Directia Silvica Bistrita-Nasaud, in zona Dealul Negru se afla cea mai mare concentrare de urs brun din Europa, pe fondul de vanatoare 27 Budac.
Conform sursei citate, cabanele au fost rezervate inca din septembrie si nu mai exista nici un loc liber, prioritate la rezervari avand angajatii Directiei Silvice Bistrita-Nasaud. (M.V.)