Odata cu trecerea varfului de sezon estival, vin si tarifele mai mici oferite de agentiile de turism pentru un sejur la malul marii. Daca pana acum turistii se inghesuiau pe Litoral in principal in perioada de varf, exista o tendinta de impulsionare si a turismului din extrasezon, ne-a declarat Traian Badulescu, reprezentantul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT).
In cazul in care nu ati reusit sa va luati concediu pana acum si buzunarul mai mic nu v-a permis sa mergeti pe Litoral in plin sezon, puteti profita de ofertele pe care vi le pun la dispozitie agentiile de turism. Aceste oferte sunt afisate de acestea inca din primavara, ne-a spus Lucia Morariu, vicepresedintele ANAT. Asa ca puteti alege cum sa va petreceti concediul, avand la indemana toate ofertele, inca inainte de inceperea sezonului estival.
Preturile mai scazute din aceasta perioada nu vor insemna neaparat o crestere a numarului clientilor, pentru ca nu ne putem pronunta in aceasta privinta decat in septembrie, cand vom avea datele necesare, afirma Traian Badulescu. Tot el ne-a mai spus ca scaderea preturilor este dictata de piata si se realizeaza in fiecare an, in functie de perioade. Micsorarea preturilor este in aceasta perioada de aproximativ 25%, urmand ca in septembrie acestea sa ajunga la jumatate din pretul oferit in plin sezon. Astfel, pentru o persoana, un sejur de zece nopti, care include cazare si trei mese, la un hotel de doua stele din Mamaia, va costa, incepand cu 21 august, 967 de lei, pe cand la un hotel de trei stele, aceeasi oferta este de 1.627 de lei. In aceeasi statiune, acelasi pachet de sase nopti la un hotel de doua stele va costa, incepand cu 23 august, 671 de lei, iar la un hotel de trei stele, 919 lei. In Eforie Nord, la un hotel de doua stele, zece nopti cu cazare si trei mese ajung la un pret de 895 de lei, iar sase nopti la 537, pe cand la un hotel de trei stele, sase nopti, 738 de lei. (S.N.)