In plina perioada de prohibitie pescarii au voie la... stiuca, asta reiese dintr-un ordin care va fi valabil atit pentru 2007, cit si pentru 2008. In acelasi ordin se precizeaza ca, din 9 aprilie si pina pe 7 iunie inclusiv, va fi interzis pescuitul unor specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in bazinele piscicole naturale.

"La discutii am participat si eu si se pare ca aceasta va fi forma finala a ordinului, care, deocamdata, este in stadiul de proiect. Conform acestuia, in perioada 9 aprilie - 7 iunie, pescuitul stiucii se poate face numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ-sportiv si a momelilor artificiale", ne-a spus directorul Asociatiei Judetene a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi Galati.

Din aceeasi sursa am mai aflat ca pe intreaga perioada a prohibitiei pescarii sportivi isi pot desfasura activitatea la amenajarea piscicola Mata-Radeanu. Potrivit ordinului care urmeaza a fi publicat in Monitorul Oficial, in acest an prohibitia la pescuitul scrumbiei pe Dunare se stabileste pe sectoare si pe perioade de timp. Ordinul mai prevede si interdictii asupra unor unelte de pescuit, in functie de zona. Astfel, navoadele sint interzise in reteaua de canale, girle si sahale. De asemenea acestea nu-si gasesc rostul timp de 154 de zile, in perioada 10 aprilie - 10 septembrie inclusiv, atit in Delta, cit si in Lunca inundabila a Dunarii.