8 asociatii de proprietari, datornice fruntase la Apaterm, au de achitat 43 de miliarde de lei vechi societatii locale de distributie a apei si caldurii. Potrivit directorului general al Apaterm, George Cubasa, primele locuri in topul debitorilor sunt ocupate de Asociatia nr. 714, cu un debit de 12 miliarde de lei vechi, Asociatia nr. 185, care are de achitat 7 miliarde de lei vechi, Asociatia nr. 335, care are un debit de 6 miliarde de lei vechi.

"Exista si asociatii bun-platnice care sunt cu plata la zi a facturilor sau care au platit chiar si in avans sume mici, cum ar fi Asociatiile nr. 160, 162 bis si 239. Asociatiile care isi achita datoriile se afla in cartierele marginase si muncitoresti ale orasului", a declarat George Cubasa.

Potrivit aceleiasi surse, societatea are de primit de la populatie 1.400 de miliarde de lei vechi, in timp ce de la Consiliul Local are de primit suma de 600 miliarde de lei vechi, reprezentand subventia pentru caldura. In acelasi timp Apaterm datoreaza societatii Electrocentrale 2.000 de miliarde de lei vechi, modalitatea de achitare a debitului reprezentand subiectul discutat in cadrul intalnirii care a avut loc recent intre conducerea celor doua societati.

"Pot sa va spun ca pe 14 ianuarie va avea loc, la Bucuresti, selectia de oferte depuse de firmele care doresc sa cumpere pachetul majoritar de actiuni al Electrocentrale. Pana acum sunt 7 firme interesate, dintre care una din Cehia, care s-a aratat interesata si de sistemul de distributie", a mai precizat George Cubasa.