O parte dintre navalistii de la Santierul Naval vor pleca la sfarsitul acestui an in Olanda pentru a se specializa in constructia de nave militare si iahturi. Dupa ce in 2007 zeci de angajati ai Sectiei de Proiectare din cadrul Santierului Naval au fost la specializare cate trei luni in Olanda, la sfarsitul acestui an a venit randul muncitorilor sa "fure" meseria direct de la profesionisti.

Este vorba despre circa 90 de navalisti care vor pleca in Olanda pentru a se specializa in constructia de nave militare si iahturi, acestea fiind urmatoarele tinte in constructia de nave de la Galati. "Vor pleca trei serii a cate 30 de muncitori pentru ca, incepand cu anul viitor, Santierul Naval va construi cate doua iahturi pe an. Vor fi nave pentru Olanda. In ceea ce priveste navele militare, Damen va demara constructia lor chiar de luna viitoare", a declarat Gelu Stan, directorul Santierului Naval.

Amimtim ca anul trecut navalistii care au fost in strainatate au primit pentru perioada deplasarii salariul pe care il aveau in tara, plus inca 35 de euro pe zi. Plecarile de anul trecut nu s-au facut prin selectie, ci prin rotatie, astfel incat fiecare angajat al sectiei a reusit sa plece in strainatate pentru trei luni.

"Deplasarile ii ajuta pe angajatii Sectiei de Proiectare sa se specializeze in domeniu, caci asta ne dorim si noi si, de ce nu, sa capete cat mai multa experienta", declara anul trecut Gelu Stan.