Ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, a declarat ieri ca ministerul va finaliza pana la sfarsitul acestei luni preluarea producatorului de automobile Daewoo Craiova, urmand ca in decembrie sa il lanseze la privatizare. "In a doua jumatate a lunii octombrie partea coreeana vine la Bucuresti sa semnam ultimele hartii pentru preluarea Daewoo Craiova. O sa scoatem societatea la privatizare in luna decembrie, iar in primul trimestru al lui 2007 ne asteptam sa avem numele viitorului proprietar", a spus Seres. Ministrul a precizat ca pretul de vanzare poate porni de la 61 de milioane de dolari, cu un milion de dolari mai mult decat a platit statul pentru rascumpararea companiei.
"Stim sigur ca Ford si General Motors sunt interesati de Daewoo. Cand o sa publicam anuntul o sa vedem daca si Cherry Automobile din China confirma interesul", a adaugat oficialul Ministerului Economiei si Comertului (MEC).
Guvernul a aprobat, la inceputul lunii septembrie, contractul de preluare de catre statul roman de la Daewoo Motor Coreea a 51% din fabrica de automobile Daewoo Craiova. Statul roman, reprezentat de Automobile Craiova, a redobandit controlul asupra fabricii de automobile Daewoo, prin semnarea contractului de transfer de actiuni si tranzactie asupra creantelor intre Daewoo Motor Co. Ltd Coreea si Daewoo Automobile Romania.