Asa cum s-a vazut imediat dupa lansarea sa, Dacia Logan a avut un succes neasteptat pe piata romaneasca, dar si mai neasteptat pe piata internationala. Chiar si la recentul Targ International de la Geneva, masina fabricata la Pitesti sub marca Renault a adunat in jurul sau o multime de curiosi. Cu toate acestea insa, Deutsche Welle citeaza unele rapoarte din presa germana de profil, in care se arata ca Dacia Logan nu are succes pe piata automobilistica de la nemti.
Mai mult, suplimentul dedicat Targului de la Geneva al revistei elvetiene "L'illustre" concluzioneaza la capitolul referitor la autoturismul romanesc ca "are un succes neasteptat pe piata internationala, cu exceptia Elvetiei".
In ciuda unor astfel de opinii, succesul Daciei Logan este incontestabil pe alte piete europene, astfel incat Renault intentioneaza sa extinda capacitatile de productie, subliniaza Deutsche Welle.
Publicatia germana "Automobilwoche" relateaza o declaratie a unui oficial al Grupului Renault, care spune ca anul acesta se va atinge limita de 200.000 de automobile care se pot produce anual la Pitesti, ceea ce va determina extinderea capacitatilor de productie. Potrivit celor de la Renault, o decizie asupra largirii fabricii de la Pitesti va fi luata in decursul acestui an. Totodata, concernul Renault intentioneaza sa produca cinci noi variante ale Daciei Logan, una dintre acestea fiind un model Kombi care va fi introdus probabil in februarie 2006 mai intai in Romania. (Mugur Cosmin)