Desi corespundeti cerintelor unui loc de munca, puteti rata sansa de a fi chemat la interviu numai pentru ca nu ati interpretat corect solicitarile angajatorului. Pentru ca sunt foarte scurte, anunturile pentru un loc de munca nu intra în detalii cu privire la cerintele angajatorului în legatura cu jobul. De aceea, sfatul specialistilor în resurse umane este de a citi cu atentie aceste anunturi si de a avea în vedere faptul ca fiecare solicitare poate avea mai multe întelesuri. Acest lucru se întâmpla, de exemplu, în cazul celei mai uzitate solicitari - experienta în munca, fapt care nu presupune doar sa fi ocupat câteva luni sau câtiva ani un post în domeniu. "Experienta în munca nu înseamna doar joburi tipice. Internship-urile, perioadele de practica sau voluntariatul sunt forme valide ale experientei. Orice oportunitate de a învata este considerata experienta de munca", noteaza www.ele.ro. 
CV-ul trebuie sa fie potrivit cu descrierea jobului Aceste elemente trebuie trecute în CV. Pentru a avea sanse cât mai mari de a obtine un interviu de angajare, specialistii va sfatuiesc sa redactati CV-uri specifice pentru fiecare loc de munca pentru care aplicati si sa reliefati elementele ce corespund cerintelor angajatorului si va recomanda pentru acel post. "Redactati CV-ul astfel încât sa se potriveasca perfect cu descrierea jobului. Daca în anunt se solicita trei ani de experienta în vânzari, asigurati-va ca din CV-ul dumneavoastra reiese clar experienta de trei ani pe care o aveti în domeniu", spun specialistii. Acestia precizeaza ca, daca nu aveti experienta solicitata pentru jobul respectiv, nu trebuie sa nu mai candidati. Asta, deoarece un curriculum vitae bun si o scrisoare de intentie pe masura pot convinge un angajator ca sunteti persoana potrivita pentru postul respectiv.  
Specificarea salariului dorit va poate pune în dificultate În afara experientei, alt element care va poate pune în dificultate când vreti sa optati pentru un loc de munca este salariul pe care va asteptati sa-l primiti. În cazul în care comunicati un salariu prea mare, firma ar putea sa nu fie interesata de dumneavoastra, iar daca asteptarile dumneavoastra de la un salariu sunt prea mici, riscati ca ulterior sa nu puteti negocia pentru mai multi bani. Mai mult decât atât, daca va subevaluati, riscati sa lasati impresia ca nu va stiti valoarea sau ca nu sunteti prea încrezator în fortele proprii. Pentru a iesi din aceasta "încurcatura", specialistii va sfatuiesc fie sa precizati ca salariul este negociabil, fara a nota o suma anume, fie sa alegeti niste limite. Fiti însa sincer si alegeti limita minima, tinând cont atât de pregatirea, asteptarile dumneavoastra (nu spuneti o suma pe care nu ati accepta-o sau care v-ar face ca dupa angajare sa fiti mereu nemultumit), dar si de salariile companiei pentru un post similar (e putin probabil, în cazul în care nu va vor în mod special, ca veti primi un salariu cu mult mai mare decât al angajatilor pe un job similar).  
Aptitudinile reies din exemple concrete Toate anunturile pentru un loc de munca vacant implica, desi nu le solicita în mod expres, anumite aptitudini pentru ocuparea acestuia. Totusi, nu va rezumati numai la însiruirea lor la rubrica "aptitudini". "Exemplele concrete sunt cele mai bune în a va evidentia aptitudinile. Daca nu aveti loc pentru ele în CV, notati-le în scrisoarea de intentie. Nu uitati sa le mentionati la interviu", precizeaza www.ele.ro.
Specialistii va sfatuiesc sa notati cât mai multe dintre responsabilitatile pe care le-ati avut la joburile anterioare.