Preluarea de catre Erste Bank a 7,2% din titlurile Bancii Comerciale Romane (BCR) de la salariati, contra sumei de 543 de milioane de euro, a fost cea mai mare tranzactie din domeniul fuziunilor si achizitiilor in Romania anul trecut, potrivit unui studiu PricewaterhouseCoopers (PwC), citat de Mediafax.
Pe pozitia urmatoare se afla achizitia producatorului de medicamente Terapia de catre compania indiana Ranbaxy, pentru 324 de milioane de dolari, potrivit aceluiasi studiu. Locul al treilea in functie de valoare este detinut de preluarea centrului comercial Polus Center Cluj de catre fondul de investitii Immoeast, contra sumei de 263 de milioane de dolari.
Tranzactia prin care grupul financiar american General Electric a cumparat de la Fondul Romano-American de Investitii companiile de servicii financiare Motoractive, Ralfi si Domenia Credit, pentru 178 de milioane de dolari, a ocupat pozitia a patra. "Desi au avut loc mai multe tranzactii importante in 2006, niciuna dintre acestea nu a intrat in top 10 al celor mai importante tranzactii din regiune", au apreciat analistii PwC. (M.H.)