Marti, 30 iunie 2009, va avea loc cea de-a patra editie a evenimentului "Cei mai mari jucatori din economie", organizat de un puternic ziar de business din Romania (Ziarul Financiar).
In cadrul evenimentului va fi lansat "Anuarul celor mai mari jucatori din economie", care cuprinde date despre primele 10 companii din aproape 80 de sectoare de activitate. Evenimentul din acest an reprezinta punctul culminant al campaniei "Cum repornim economia", initiata in martie 2009.
Incepand din martie 2009, au avut loc saptamanal intalniri cu intreprinzatori, lideri de companii si analisti, pentru a oferi solutii mediului de afaceri si politicienilor in vederea relansarii economice. Economia si-a oprit motorul la sfarsitul anului trecut, iar mediul de business a venit catre clasa politica, cu propunerile de masuri necesare relansarii economice. Concluziile acestor intalniri cu experti din sistemul bancar, din asigurari, leasing, din sectorul auto, retail, din industria producatoare de componente auto, din turism sau din domeniul farmaceutic au fost prezentate in paginile ziarului aminitit mai sus, iar deciziile care pot fi luate vor fi discutate in cadrul conferintei de la sfarsitul lunii iunie.
Evenimentul aduce la aceeasi masa cei mai inalti oficiali ai statului, ai Bancii Nationale a Romaniei, manageri de top si mari oameni de afaceri pentru a stabili cum poate fi readusa cresterea economica si cum poate fi administrata eficient intrarea economiei pe o panta descendenta.
Teme de discutie: • Cum poate stopa statul scaderea economiei? • Are intr-adevar statul parghii de interventie pentru a stopa scaderea economiei sau suntem dependenti total de capitalul privat, care la randul sau, este predominant strain? • A facut statul pana acum destul pentru a opri declinul economiei? Putea face mai mult? Ce? • Care este expertiza care lipseste statului? Poate expertiza mediului privat sa sustina nevoile statului? • Ce este de facut pentru relansarea rapida a consumului? • Ce trebuie facut pentru a transforma cererea potentiala a unui segment din societate care inca nu are acces la suficiente bunuri si servicii in cerere solvabila?
• Mai are rabdare economia sa astepte relansarea prin investitii in infrastructura sau este necesar un program masiv de cheltuieli guvernamentale, asa cum au facut Statele Unite, pentru a relansa consumul? • Poate fi extins programul Rabla si la alte industrii pentru incurajarea consumului? • Va reusi proiectul "prima casa" sa deblocheze piata imobiliara si sa impulsioneze creditarea?
Cei care se inregistreaza pana la data de 20 iunie si beneficiati de 10% discount la pretul taxei de inregistrare pentru a participa la conferinta.Taxa de participare la acest eveniment este 100 de euro + TVA.