Senatorul GHEORGHE POP i-a adresat o intrebare ministrului Finantelor Publice Gheorghe Ialomiteanu. Obiectul intrebarii - Criteriile necesare pentru majorarea salariilor si a pensiilor.

Recent, s-a cerut Guvernului gasirea de solutii care sa permita anul viitor majorari salariale si cresterea pensiilor. In acest context, dumneavoastra, domnule ministru, ati precizat ca taxele si impozitele nu vor putea fi reduse dar si ca majorarea unor alte cheltuieli, cum ar fi salariile si pensiile, trebuie sa fie prudenta si sa tina cont de realitati.
Zilele trecute, in timp ce anunta ca Fondul Monetar International (FMI) va revizui in scadere prognoza de crestere economica a Romaniei pentru 2012, din cauza efectelor problemelor cu care se confrunta restul Uniunii Europene, Jeffrey Franks a specificat ca, in ceea ce priveste cresterea salariilor in sectorul public in 2012, acest lucru se poate realiza numai daca guvernul va continua sa reduca personalul din sistem si va inregistra o crestere a veniturilor la buget.
In aceste conditii, doresc sa va intreb urmatoarele lucruri:
Care sunt, in opinia ministerului condus de dumneavoastra, conditiile care trebuie indeplinite pentru ca alocarea de fonduri pentru majorari de salarii si pensii sa fie fezabila in 2012?
Va rog sa detaliati punctual care sunt masurile concrete pe care intentionati sa le luati pentru ca aceste conditii sa fie indeplinite?