Transportatorii si-au impartit traseele din judet dupa bunul plac, ajungandu-se la situatia ca locuitorii din mai multe comune galatene sa fie nevoiti sa apeleze la caruta sau bicicleta pentru a ajunge la cea mai apropiata statie de maxi-taxi din localitatea invecinata.

Pana la sfarsitul acestui an Consiliul Judetului Galati ar fi trebuit sa aprobe o hotarare care viza infiintarea Autoritatii Rutiere Judeteane, ce se va ocupa, din 2008, de acordarea autorizatiilor, dar si de stabilirea unor noi trasee in judet. Vorbim de noi trasee pentru ca cele actuale au fost stabilite de transportatori doar in functie de criteriul economic, nu si pe baza necesitatii locuitorilor din mediul rural de a se deplasa in oras sau in alte zone din judet.

Asa s-a ajuns ca in diverse statii de maxi-taxi din judet sa vezi cozi formate din mai multe carute sau zeci de biciclete, cu care oamenii s-au deplasat pentru a putea calatori in conditii civilizate. "Daca ai mancat cozonac, trebuie sa accepti si painea neagra. Ce vreau sa spun este ca nu poti sa mergi numai pe unde vrei tu ca sa scoti maximum de profit. Trebuie sa te gandesti si la oameni, care nu pot veni iarna cu caruta pana unde au stabilit ei statiile", ne-a declarat presedintele Camerei Taximetristilor din Galati, Stefan Gherasim.

Ramane cum am stabilit

Desi proiectul de hotarare a fost discutat de conducerea Consiliului Judetului Galati si Camera Taximetristilor, nu s-a ajuns inca la un consens in privinta formei finale a reglementarii. "Am discutat cu domnul Gherasim, dar a ramas sa mai purtam o noua discutie pentru a mai lamuri niste aspecte. Cel mai probabil hotararea va trece anul viitor pentru ca, in ultima sedinta, de martea viitoare, vom dezbate doar alocarea unor fonduri catre Directia pentru Protectia Copilului, iar restul sedintei va fi festiva, cu prilejul sarbatorilor de iarna", ne-a declarat presedintele Consiliului Judetului Galati, Eugen Durbaca. Trebuie precizat ca de anul viitor CJ se va ocupa, alaturi de Autoritatea Rutiera Judeteana, si de eliberarea licentelor pentru transportul judetean.