Cel de-al treilea operator GSM din Romania, Cosmorom, s-a relansat ieri pe piata. Reprezentantii CosmOTE (Grecia), principalul actionar al operatorului de telefonie mobila, au declarat ca spera ca pana in 2007 sa acopere 30-35% din piata romaneasca. Astfel, competitia pe piata de telefonie mobila din Romania va fi mai stransa si, implicit, va creste calitatea serviciilor oferite consumatorilor.
Cosmorom a avut succes si in alte tari europene, in prezent oferind servicii pentru 7,5 milioane de consumatori dintr-o piata de 45,6 milioane de utilizatori.
Reamintim ca tranzactia dintre CosmOTE Mobile Communications, RomTelecom si Cosmorom s-a incheiat in iulie acest an. CosmOTE a preluat 70% dintre actiunile Cosmorom, in timp ce RomTelecom detine 30% dintre actiuni. Astfel, au fost transferate catre Cosmorom 120 de milioane de euro, bani destinati maririi de capital social si dezvoltarii infrastructurii. De asemenea, operatorul grec va investi in urmatorii trei ani 450 de milioane de euro pentru dezvoltarea si extinderea retelei de telefonie mobila Cosmorom.