Liberalii gaalaateni vor saa-i convingaa pe producaatorii agricoli din judetul nostru caa Guvernul Taariceanu face eforturi pentru a-i ajuta in campania de toamnaa. Judetul Galati va primi, sub formaa de bonuri pentru motorinaa, mai multe milioane de lei.

Deputatul PNL de Galati Emil Strungaa a anuntat caa Executivul va pune in aplicare maasuri suplimentare in ceea ce priveste subventionarea pretului de achizitie al motorinei folosite pentru lucraarile agricole. Parlamentarul penelist a explicat caa, avindu-se in vedere efectele dezastruoase ale fenomenelor meteorologice nefavorabile din acest an, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a initiat un act normativ pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgentaa a Guvernului nr. 25 din 2006, prin care saa se reglementeazaa modul de acordare a sprijinului financiar pentru achizitionarea de motorinaa de caatre agricultori. "Prin actul normativ modificat se fixeazaa un cuantum de reducere a pretului motorinei de un leu la litru. Urmeazaa ca ordonanta de urgentaa saa fie publicataa in Monitorul Oficial al Romaniei in cursul saaptaaminii viitoare. Modul de acordare este cunoscut de producaatorii agricoli pentru caa este acelasi. E vorba de o cerere aprobataa aprobataa de primar, cerere pe baza caareia Directia Agricolaa din judetul respectiv elibereazaa un bon, cu care producaatorul merge la pompaa", a precizat liberalul gaalaatean Emil Strungaa.

Motorinaa de milioane pentru Galati

Acelasi om politic a anuntat caa judetul Galati va primi un ajutor in valoare de 3,3 milioane de lei. "In toamna acestui an urmeazaa saa fie insaamintate 80 de mii de hectare. Si cantitatea de carburant necesaraa producaatorilor agricoli din judetul nostru este estimataa de echipa guvernamentalaa la aproximativ 3,3 milioane de litri de motorinaa. Asta inseamnaa caa valoarea sprijinului acordat in acest an de Guvern se va ridica la valoarea de 3,3 milioane de lei. Adicaa 33 de miliarde de lei vechi. Este adevaarat caa vorbim despre o sumaa foarte mare de bani, dar derularea acestei forme de sprijin este necesaraa", a incheiat deputatul liberal.