Crescatorii de bovine au cerut ministrului agriculturii, Ilie Sarbu, sa le intermedieze o intalnire cu premierul Emil Boc si cu Ministrul de Finante, Gheorghe Pogea, pentru a le prezenta revendicarile lor.
"Dorinta pe care o au este sa avem o intrevedere cu primul ministru si cu ministrul de finante la Guvern, pentru ca sunt probleme care pot fi rezolvate la nivelul ministerului insa altele nu. O sa merg mai repede la Guvern sa incerc sa rezolv aceasta intrevedere care va fi ori inainte de sedinta de guvern ori dupa", a declarat Ilie Sarbu.
Ministrul agriculturii a mentionat ca revendicarile sindicalistilor sunt fondate, insa sunt puncte in care ministerul nu poate face schimbari din cauza restrictiilor impuse de Uniunea Europeana.
Presedintele Federatiei Crescatorilor de Taurine din Romania, Mircea Ciurea, a spus ca fermierii intampina probleme legate de fiscalitate pe care doresc sa le discute cu primul ministru si ministrul de finante. Astfel, fermierii vor scutirea firmelor din sistemul agricol de plata impozitului forfetar dar si compensarea datoriilor fata de bugetul de stat din cuantumul subventiei pe care fermierii o primesc.