Cine doreste sa cumpere o locuinta dar nu dispune de suma necesara si nici nu are un venit foarte mare poate apela la creditele imobiliare pe 40 de ani.
O perioada de rambursare mai mare implica atat avantaje cat si dezavantaje. Cel mai important avantaj este gradul ridicat de accesibilitate (cu cat perioada de rambursare este mai mare, cu atat scade rata ce trebuie platita lunar si creste numarul persoanelor ce pot accesa creditul). Cel mai mare dezavantaj il reprezinta cresterea sumei ce trebuie rambursata (o perioada de rambursare mai mare inseamna ca persoana care a luat creditul va plati mai multe rate, deci va rambursa o suma mai mare).
Raiffeisen Bank ofera credite imobiliare si pentru nevoi personale cu perioade de rambursare mai lungi, cu un avans ce poate cobori pana la 0% fara solicitarea unor garantii suplimentare si cu posibilitatea unui grad de indatorare ce poate ajunge la 70% din veniturile nete. De asemenea, in calculul venitului disponibil au fost incluse mai multe categorii de venituri, iar documentatia solicitata clientilor a fost simplificata. Pentru creditele imobiliare si cele personale cu garantie imobiliara, varsta imprumutatului, calculata la rambursarea integrala a creditului, a fost extinsa pana la 70 de ani, iar termenul de creditare a fost marit la 40 de ani (Raiffeisen este singura institutie de pe piata care acorda creditele de nevoi cu ipoteca pe o perioada atat de lunga). In functie de ratingul clientului, de gradul de indatorare al acestuia, dar si de calitatea imobilului (locatie, vechime, suprafata, utilitati etc.), creditele personale cu garantie imobiliara pot ajunge pana la 100% din valoarea imobilului adus in garantie.
Si banca portugheza Millennium ofera credite pentru locuinte, rambursabile in 40 de ani. Acest termen de rambursare va fi practicat indiferent de valuta in care este contractat creditul: lei, euro sau franci elvetieni. Gradul maxim de indatorare este de 65%. Millennium a deschis 39 de sucursale in noua dintre orasele mari ale tarii: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Constanta, Brasov, Ploiesti, Oradea si Bacau.