Inovatiile din sistemul bancar continua sa impresioneze in mod placut clientii, prin faptul ca raspund nevoilor din ce in ce mai diversificate. Astfel ca bancile au mai scos pe piata un produs, in colaborare cu agentiile de turism, potrivit informatiilor de pe Ghiseul Bancar.
Creditele pentru vacanta reprezinta o sansa pentru cei care nu au bani sa mearga in concediu. Iar pentru obtinerea unui astfel de credit nu este nevoie decat de o adeverinta de venit si de buletin. Bancile s-au gandit si la persoanele care obtin venituri din alte surse decat salarii si pensii. Astfel ca acorda credite si pe baza drepturilor de autor, chirii, venituri din activitati independente. Daca aceste venituri nu sunt totusi suficiente pentru a obtine o suma multumitoare, banca da dovada de flexibilitate. ßi asta prin completarea cu veniturile a inca trei membri ai familiei.

Credit si pentru calatorii

La randul lor, agentiile de turism au dezvoltat noi strategii de atragere a unui numar cat mai mare de clienti. Astfel ca, pentru a asigura calatoriile clientilor care nu suficienti bani pentru aceasta, agentiile au incheiat acorduri cu diverse banci. Valoarea unui credit de calatorie este cuprinsa intre 2.000 RON si 20.000 RON. Cei care contracteaza un astfel de credit au posibilitatea sa inceapa sa plateasca dupa trei luni de la luarea acestuia. Mai trebuie spus ca perioada maxima de creditare este de trei ani, in timp ce perioada minima este de patru luni.
Un alt avantaj oferit de unele banci este ca pentru acest credit nu se percep dobanzi. Alte banci insa practica o dobanda de 13%, variabila. Pe langa acestea, se mai platesc o serie de comisioane. (Madalina Haranita)