Fata de primul trimestru al acestui an, ponderea vanzarilor in leasing a scazut de la 59% la 52%, in cel de-al doilea trimestru. Siteul Ghiseul Bancar remarca faptul ca, desi vanzarile in leasing au crescut, datele statistice arata ca romanii au intors fata si catre achizitia unei masini prin credit bancar sau cash. Aceste modalitati de plata au fost alese de 21.128 de proprietari, mai mult cu aproape 50% decat in perioada similara a anului trecut, cand au fost vandute prin credit bancar si cash 10.314 masini.
Batalia dintre credit si leasing auto se poate observa si la Salonul International de Automobile Bucuresti, care se desfasoara in perioada 7-16 octombrie la Romaero Baneasa. Potrivit Ghiselului Bancar, pe langa standurile la care putem admira masini „de ultima generatie“, SIAB 2005 aduce in atentia vizitatorilor si produsele de finantare ale bancilor si firmelor de leasing. BCR Leasing, Finansbank, Piraeus Bank, Porsche Bank si Porsche Leasing au lansat cu ocazia targului oferte promotionale de finantare auto.
Tot la SIAB mai sunt prezente si Banca Transilvania si BT Leasing, HVB Leasing, Romexterra Bank si Romexterra Leasing, iar Raiffeisen Leasing si Romstal Leasing sunt alte societati de finantare prezente la SIAB, vizitatorii targului avand posibilitatea de a alege dintr-o paleta foarte larga de produse de finantare auto.

Leasing auto cu dobanda de 6,5%

BCR Leasing a venit la SIAB cu o oferta promotionala de exceptie pentru leasingul auto. Astfel, persoanele juridice vor putea sa acceseze o finantare cu un avans de minimum 10%, pe o perioada de pana la 4 ani, iar persoanele fizice se vor putea bucura de un contract de leasing pe o perioada de pana la 5 ani. Conditiile financiare propuse de BCR Leasing sunt mai mult decat atragatoare, fiind insa valabile numai pe perioada targului: dobanda-standard de 6,5%, comision de management care porneste de la 1,5% si o cota de asigurare de maximum 4% pe an.

Credit auto fara avans

Finansbank a lansat tot la SIAB un nou produs de finantare auto, care va fi disponibil tuturor celor interesati incepand de saptamana viitoare.
Potrivit oficialilor bancii preluati de Ghiseul Bancar, noul pachet de creditare adresat persoanelor fizice permite achizitionarea de autovehicule fara solicitarea unui avans. Produsul este disponibil numai in lei, iar dobanda este extrem de avantajoasa, de 10,9%, perioada de rambursare este pana la 7 ani, creditul solicitat obtinandu-se in maximum 2 zile.

Leasingul auto bate creditul!

Specialistii in probleme de finantare explica de ce leasingul auto este mai avantajos decat creditul bancar. Astfel, persoanele juridice, adica firmele care aleg ca modalitate de finantare leasingul, vor plati dobanda numai pe pretul CIP al autoturismului ales, pe cand un credit bancar se realizeaza pe intreaga valoare a autoturismului. Acest avantaj iese mai bine in relief in cazul autoturismelor care sunt fabricate in afara Europei, adica nu au certificatul Eur 1. Practic, intr-un asemenea caz, daca pretul CIP este de 23.000 de euro, pretul cu toate taxele incluse va fi dublu (47.000 euro).
Ca o dovada a faptului ca leasingul este de preferat unui credit auto, trebuie aratat ca autoturismele noi de import achizitionate in sistem leasing pe piata romaneasca au totalizat, numai in primele sase luni ale acestui an, 23.040 de unitati, in crestere cu 57% fata de perioada similara a anului trecut, arata o statistica a Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.