Cu toate ca a aparut pe piata în decembrie 2005, reteaua Cosmote este tot mai folosita de români. Tendinta este urmata si de doljeni. "Craiova este în Top 3 orase ca numar de utilizatori Cosmote. Ca minute vorbite la suta de locuitori, Doljul este în Top 10 judete", a declarat Tereza Valcan, corporate affairs manager la Cosmote. Potrivit acesteia, în urma investitiilor substantiale în extinderea si dezvoltarea retelei GSM, 98% din populatia judetului Dolj beneficiaza de acoperire. Valoarea investitiilor în infrastructura din aceasta zona a depasit 25 de milioane de euro. "Pâna la sfârsitul anului 2008, totalul investitiilor în retea pentru judetul Dolj se va ridica la 29 de milioane de euro", a adaugat Tereza Valcan. Banii vor fi investiti atât în optimizarea retelei, cât si în extinderea la nivel de magazine.  
Utilizatorii îsi vor putea folosi numarul în orice retea Pâna la sfârsitul lui 2008, clientii companiei vor beneficia si de o noutate pe piata serviciilor de telefonie mobila. "Va fi posibila portabilitatea numerelor, ceea ce înseamna ca utilizatorii îsi vor putea muta numarul în orice alta retea. Acest lucru va încuraja concurenta, ceea ce e bine pentru consumatori", au precizat reprezentantii companiei.
În prezent, ponderea de utilizatori de servicii si produse Cosmote o au tinerii între 16 si 25 de ani. Pe segmentul de business, ponderea o au IMM-urile.Din 2009, Cosmote va intra pe profit
În cei aproximativ doi ani de la lansarea companiei pe piata, nivelul investitiilor a ajuns la 500 de milioane de euro. "Anul acesta ne asteptam sa egalam nivelul cheltuielilor cu cel al veniturilor, iar începând de anul viitor, speram sa trecem pe profit", a spus Tereza Valcan.