Referendumul privind reintoarcerea sau nu a presedintelui suspendat Traian Basescu a ajuns in oferta caselor de pariuri on-line.
Pana ieri la 10 dimineata, 2.000 de romani s-au inscris la acest pariu, potrivit lui Dorian Oana, reprezentantul firmei de pariuri organizatoare.
Acesta a adaugat ca pana la inchiderea casei de pariuri, adica in seara asta la orele 20.00, se asteapta ca numarul pariorilor sa se dubleze. Avand in vedere ca site-ul bet-at-home.com unde se putea paria era ieri foarte solicitat, putem spune ca previziunile lui Dorian Oana vor fi depasite. Analizand optiunile pariorilor, reprezentantii casei de pariuri on-line ne-au precizat ca 96% dintre cei care au pariat au mizat pe succesul lui Traian Basescu la referendumul de maine. Restul de 4% au pariat pe varianta ca presedintele va fi demis de popor.
Trebuie spus ca cei care au riscat sa parieze pe esecul presedintelui pot castiga de patru ori mai mult decat suma investita. Ceilalti 96%, care au mizat pe reintorcerea lui Basescu la Cotroceni, pot castiga doar de 1,15 ori mai mult. Totusi, si aceasta cota este multumitoare pentru cei care sunt dispusi sa parieze multi bani. Astfel, la 1.000 de euro, ei pot castiga 150 de euro net in numai o zi. Si asta pentru ca, spre deosebire de pariurile clasice, pentru pariurile on-line nu se percep taxe. Un alt avantaj al pariurilor on-line este si acela ca se poate paria orice suma, astfel ca cine dispune de un capital semnificativ, il poate pune la bataie fara prea multe riscuri.

Capsunarii, primii la pariurile on-line

Reprezentantii casei de pariuri organizatoare ne-au mai spus ca pana ieri, circa 60% dintre cei care au pariat pro sau contra revenirii presedintelui la carma tarii sunt romani din diaspora. De altfel, casele de pariuri on-line pun la dispozitia pariorilor si alte provocari care se dovedesc a fi de mare interes pentru jucatori.
Astfel, pe langa demiterea sau nu a lui Basescu, se mai poate paria pe controverse precum "Care va fi prima tara care va iesi din UE?", "Exista sau nu viata in Univers", "Care vor fi urmatoarele sapte minuni ale lumii?".
Specialistul in pariuri, Daniel Smeada, ne-a spus ca cea mai mare pierdere suferita pana acum de casele de pariuri a fost cea generata de pariul privind ajungerea omului pe Luna. Cota era de 500 pentru cei care credeau in aselenizare. Cu alte cuvinte, cei care au mizat pe succesul lui Armstrong au castigat de 500 de ori mai mult decat suma pariata, provocand un adevarat crah financiar al caselor de pariuri de la acea vreme.