Descinderile facute de comisarii Garzii de Mediu Galati, in perioada 1- 4 mai, in zonele de agrement si in zonele verzi din judet, pentru a constata daca galatenii care au iesit la iarba verde au grija de natura, nu s-au soldat cu sanctiuni. Si asta pentru ca, potrivit declaratiei comisarului sef al Garzii de Mediu Galati, Gabriel Panaitescu, vremea rea care s-a abatut in ultimele zile asupra judetului i-a obligat pe galateni sa stea acasa.

"In perioada 1- 4 mai doua echipe alcatuite din cate doi comisari de mediu au efectuat zilnic controale, atat in zona Galatiului, cat si in zona Tecuciului. Din cauza vremii nefavorabile, mai exact a precipitatiilor abundente, galatenii nu au mai iesit in numar foarte mare la iarba verde si din acest motiv comisarii Garzii de Mediu nu au descoperit cazuri in care ambalajele sau gunoaiele au fost aruncate pe spatiile verzi. Timp de patru zile au fost efectuate controale la Padurea Garboavele, Lacul Vanatori, zona Raului Prut, balta Zatun, precum si la Hanu Conachi si in zonele de agrement din apropierea municipiului Tecuci", a precizat Gabriel Panaitescu.

Conform ordinului emis de ministrul Mediului, Attila Korody, comisarii Garzii de Mediu au primit sarcina de a efectua controale in perioada minivacantei de 1 mai pentru a constata daca cei care ies la iarba verde au grija de natura, sau daca arunca gunoaie si distrug spatiul verde. Potrivit legislatiei in vigoare, simpla aruncare a deseurilor este sanctionata cu o suma cuprinsa intre 50 si 100 lei, in timp ce abandonarea gunoaielor este "taxata" cu o suma cuprinsa intre 200 si 2.000 de lei.

Comisarii Garzii de Mediu Galati au intrat vineri seara in alerta, in urma inundatiilor produse in anumite localitati din judet, acestia deplasandu-se la fata locului pentru a vedea daca au aparut probleme in ce priveste protectia mediului. "In localitatea Toflea nu s-a constatat aparitia unor probleme legate de mediu in urma precipitatiilor abundente cazute in ultimele zile, dar in schimb comisarii Garzii de Mediu au gasit multa mizerie in localitate", a precizat Gabriel Panaitescu.