Irina SOCOL, directorul general al companiei SIVECO Romania, a fost invitata sa fie membru in Grupul Consultativ in domeniul tehnologiilor Societatii Informationale - ISTAG (Information Society Technologies Advisory Group), care are ca misiune orientarea cercetarii europene in IT&C, pe termen mediu si lung.

ISTAG (www.cordis.lu/ist/ istag.htm) contribuie la pregatirea si implementarea programelor europene pentru cercetare in IT&C, oferind consultanta pentru strategia globala ce se aplica cercetarilor in domeniu, pentru toata comunitatea europeana.
In contextul Zonei Europene de Cercetare, rolul ISTAG este si acela de a reflecta si consilia definirea si implementarea unei politici coerente de cercetare in Europa. Menirea grupului este de a asigura un suport puternic comunitatii europene, atat prin contributii publice, cat si private, astfel incat Europa sa devina un partener atractiv pentru investitorii din aceasta industrie.
Pentru a-si indeplini menirea, ISTAG este compus din oameni de stiinta cu reputatie internationala, politicieni din domeniul IT, al cercetarii si factori de decizie din mari companii europene si din firme tinere, inovative si de succes.
Trebuie spus ca aproximativ 40% dintre proiectele majore sunt derulate de SIVECO Romania in sfera eGovernment (eLearning, eHealth, eBusiness). Printre clientii companiei in acest domeniu se numara: Ministerul Educatiei si Cercetarii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Directia Generala a Vamilor si Ministerul Afacerilor Externe.
Afirmandu-si in mod constant interesul pentru contributia la bunul mers al proiectelor de dezvoltare si cercetare, in beneficiul comunitatii in care isi desfasoara activitatea, compania SIVECO Romania este membru in mai multe asociatii profesionale si de afaceri din Romania, cum sunt AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC.