Gasirea locului de munca potrivit, care sa va lanseze în cariera, poate fi un proces dificil. Odata gasit însa, înainte de a semna contractul de munca, trebuie sa-l cititi cu atentie pentru a va asigura ca stipuleaza în clauzele sale elementele pe care le-ati negociat. Pentru ca în contractul de munca sunt precizate îndatoririle angajatorului si obligatiile dumneavoastra, ca salariat, înainte de a-l semna, este bine sa stiti ce contine, astfel încât sa nu fiti luat prin surprindere. Pentru a fi sigur ca totul este în regula, specialistii în resurse umane va sfatuiesc sa va asigurati ca acesta contine numele si prenumele angajatului, datele de identitate si functia persoanei care semneaza în calitate de angajator. De asemenea, este obligatoriu sa fie notata functia, profesia sau categoria de munca în care se încadreaza angajatul. "Asigurati-va ca denumirea functiei dumneavoastra este în concordanta cu pregatirea profesionala si cu jobul pentru care ati sustinut interviul. Unele denumiri de functii sunt preluate în limbajul uzual complet din limba engleza, însa ele nu exista în nomenclatorul de meserii. De aceea, trebuie sa fiti atenti ca functia pe care o veti ocupa sa existe în realitate", va sfatuiesc specialistii de la www.121.ro.  
Prevederile contractuale În cazul în care este o angajare pe perioada determinata, asigurati-va ca stiti data începerii si finalizarii contractului si detaliile cu privire la existenta sau nu a unei perioade de proba. Fiti foarte atenti la responsabilitatile care va revin în conformitate cu contractul de munca. Daca aveti vreo nelamurire sau vi se pare ca descrierea jobului nu este cea la care v-ati asteptat, discutati cu angajatorul. "În orice contract trebuie sa apara salariul initial si alte suplimente salariale, programul orelor de munca si concediile, sa fie stabilite relatiile de munca, precum si acordul celor doua parti de a se supune autoritatilor în caz de conflict", noteaza www.ele.ro.  
Trebuie specificat salariul brut si/sau cel net În ceea ce priveste remuneratia, atunci când sunteti la negocieri, asigurati-va ca stiti despre care salariu este vorba (net sau brut) si ca acest lucru este specificat în contract (de obicei, în contractul de munca o sa gasiti precizata atât valoarea salariului brut, cât si a celui net), pentru a nu avea surprize neplacute. Nu confundati salariul brut (suma din care se scad retinerile salariale obligatorii stabilite de lege) cu cel net (suma pe care o primiti efectiv, în fiecare luna; ceea ce ramâne dupa ce au fost achitate obligatiile la stat). "Uneori, din cauza taxelor, angajatorii nu trec în contract si pe cartea de munca întreaga valoare a salariului pe care vi-l platesc. Încercati sa îi convingeti sa va treaca tot salariul sau mare parte din el pentru ca va va ajuta în cazul în care doriti sa obtineti un împrumut de la banca", afirma 121.ro.  Clauzele contractuale, foarte importante 
Atunci când rasfoiti contractul de munca, asigurati-va ca nu s-a strecurat vreo clauza (dispozitie speciala) cu care nu sunteti de acord sau despre care nu ati discutat la ultimul interviu de angajare. Cele mai uzitate sunt clauza de confidentialitate, durata preavizului - daca hotarâti sa va dati demisia, trebuie sa anuntati acest lucru cu 15 zile lucratoare înainte. Totusi, acestea pot face referire si la alte elemente. "Variaza de la regula de a lucra în firma pentru un timp delimitat pâna la exclusivitatea companiei asupra lucratorului sau pâna la împiedicarea angajatului de a pleca, luând cu el secretele companiei, în favoarea competitiei", spun specialistii ele.ro.
 Cine poate semna un contract de munca?
Potrivit Ministerului Muncii, orice persoana care a împlinit 18 ani poate semna un contract de munca. Minorii, la rândul lor, cu vârste cuprinse între 16 si 18 ani, pot semna un astfel de contract, însa numai cu acordul parintilor.