Masurile adoptate de catre statul roman in cazul Bancorex si in privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) au fost autorizate de Consiliul Concurentei, anunta Mediafax.
In urma vanzarii, un pachet de 61,88% din totalul actiunilor BCR a fost preluat de Erste Bank. Consiliul Concurentei considera ca aceasta vanzare nu a cuprins elemente de ajutor de stat. In procesul de autorizare, Consiliul a luat in considerare limitarile impuse de catre stat in legatura cu expunerea pentru obligatiile rezultate din activitatea Bancorex.
Recent, Guvernul a aprobat acoperirea eventualelor angajamente Bancorex, in limita a 50% din valoarea tranzactiei privind pachetul majoritar de la BCR, respectiv 1,8 miliarde de euro. Procesul de privatizare a BCR a fost considerat drept deschis, transparent si competitiv de catre institutia de reglementare a mediului concurential. Astfel, pachetul majoritar a fost cumparat de investitorul care a oferit cel mai mare pret, iar statul a actionat ca un investitor privat, in conformitate cu liniile directoare ale Comisiei Europene. (S.N.)