Consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu sustine ca eventuala marire a taxelor va produce inflatie si va creste costul tuturor afacerilor.
Lucian Croitoru nu crede in pachetul de masuri alternative anticipat de consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu.
"Cresterea taxelor nu garanteaza venituri mai mari la buget si nu rezolva problema Romaniei pe partea de cheltuieli. Majorarea taxelor nu va rezolva problema pe partea de cheltuieli a statului si nu va garanta cresterea colectarii, ci va avea un efect contractionist mult mai puternic, va produce inflatie si va creste costul tuturor afacerilor, a declarat pentru Gandul Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu.
"Problema Romaniei este pe partea de cheltuieli. Statul nu isi permite sa plateasca pensii si salarii la nivelul actual. Din punct de vedere economic problema ramane nerezolvata. Cresterea taxelor nu garanteaza venituri mai mari in conditiile in care de 20 de ani Romania nu are venituri mai mari de 32% din Produsul Intern Brut", a declarat Lucian Croitoru.
Acesta a mai declarat ca reducerile de personal, 120-130 de mii de oameni, sunt foarte importante indiferent de decizia Curtii Constitutionale.