Pe 7 aprilie va fi inaugurata o noua filiala Confindustria Romania la Targu Mures.
A inceput asadar procesul de expansiune teritoriala anuntat de Presedintele la nivel national al Confindustria Romania, dl Luca Serena, in timpul evenimentului de lansare a noului brand de pe 3 februarie.
Sistemul confindustrial puternic ajunge astfel si la Targu Mures, multumita intreprinzatorilor locali care au considerat ca este indispensabil ca Asociatia sa fie in contact direct si permanent cu societatile de aici, pentru a putea raspunde mai bine la exigentele lor.
"Faptul ca am constientizat ca reprezentam o parte importanta a economiei din judetul Mures, atat in ceea ce priveste locurile de munca cat si in ceea ce priveste volumul cifrei de afaceri, ne-a determinat sa reflectam la recunoasterea oficiala a acestui lucru. Am considerat ca venit momentul sa ne adunam toti la un loc si sa dam nastere unui sistem local", declara Presedintele Filiala Targu Mures Confindustria Romania - dl. Matteo Montanari.
Astazi, Confindustria Romania nu inseamna doar societati mari, dar si intreprinderi mici si mijlocii, toate sub umbrela unui brand unic, toate urmarind acelasi scop, acela de a face masa critica importanta pentru protejarea intereselor proprii si pentru crea posibilitatea unor momente de intalnire si de discutii intre intreprinzatorii italieni prezenti in Romania. Un adevarat exemplu de excelenta a sistemului aici, in Romania.
Confindustria Romania mai inseamna si o asociatie importanta si recunoscuta, in masura sa justifice la nivel national si international exigentele si cererile intreprinderilor asociate care isi desfasoara activitatea in Romania.
Problemele cotidiene ale societatilor iau nastere mai ales in urma confruntarii cu teritoriul unde isi desfasoara activitatea, de aceea doar un sistem asociativ ramificat pe intregul teritoriul, poate reprezenta interlocutorul optim.
La inaugurarea filialei din Targu Mures se prevede participarea autoritatilor locale (Prefect, Presedintele Consiliului Judetean si Primarul orasului Targu Mures), alaturi de Ambasadorul Italiei in Romania, ES, Dl. Mario Cospito, ca marturie a sprijinului si a recunoasterii din partea Guvernului italian fata de aceasta asociatie si fata de Presedintele la nivel national al Confindustria Romania, dl. Luca Serena.
Programul noii filiale a Confindustria Romania la Targu Mures va fi unul ambitios, ce prevede intalniri lunare cu experti si reprezentanti ai Confindustria Romania pe teme de interes major pentru societatile italiene asociate, precum: noul cod al muncii, reformele din sistemul fiscal, oportunitati de finantari europene si guvernamentale.
Filiala de la Targu Mures numara astazi 37 de societati, cu peste 2.000 angajati, iar obiectul ei este a ajunge pana la sfarsitul anului la un numar de 50 de societati membre.