Conform unui comunicat de presa al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), o adresa a societatii Depozitarul Central SA catre Anca Dumitru, directorul BVB, precizeaza ca in data de 21 iulie a.c. Depozitarul Central a inregistrat transferul de proprietate a unui numar de 107.556.702 actiuni reprezentand 31,3187% din capitalul social al marelui operator portuar constantean SOCEP SA din contul unui alt mare agent economic din Constanta: CELCO SA in contul SC Grupul DD SA Constanta. Altfel spus, Grupul DD devine actionarul principal al operatorului portuar, avand in vedere ca ceilalti actionari semnificativi ai SOCEP, respectiv omul de afaceri Stere Samara cu 10,52% din capitalul social si Metachim SA cu 5,61% din acelasi capital social al SOCEP, detin controlul unui procent relativ scazut din pachetul total de actiuni al firmei portuare.

De asemenea, demn de remarcat este si faptul ca Grupul DD reprezinta o societate pe actiuni formata tot de CELCO, care preia toate plasamentele financiare ale acestei societati constantene producatoare de materiale de constructii, precum si unele active imobilare alaturi de Hotelul "Traian" din statiunea Neptun, dupa cum s-a stabilit in Adunarea Generala a Actionarilor de la CELCO din ziua de 8 mai a.c. Cu toate ca tranzactia pachetului de actiuni de cca.31% din capitalul social al operatorului portuar s-a facut publica abia ieri, Petrica Valcu, directorul general al SOCEP a declarat pentru "Replica" faptul ca tranzactia s-a produs, prin intermediul BVB, in urma cu aproximativ o luna de zile.

Strategia SOCEP, de comun acord cu Grupul DD

Totodata, Valcu ne-a mai spus ca strategia manageriala a activitatii SOCEP va fi luata de comun acord cu noul actionar principal al SOCEP, respectiv cu conducerea Grupului DD. "Asteptam noii patroni cu care ne vom consulta asupra activitatii viitoare a societatii SOCEP", a afirmat Petrica Valcu. Acesta ne-a mai precizat ca, in orice caz, interesul oricarui actionar este ca deciziile privind managementul SOCEP sa aiba si in continuare rezultate pozitive pentru activitatea operatorului portuar. De altfel, profitul considerabil si rezultatele mai bune ca in anii trecuti ale societatii SOCEP au si stat la baza deciziei noului actionar principal al firmei portuare de a investi in preluarea pachetului de actiuni de la CELCO, a fost de parere Valcu.