Starea vestiarelor si grupurilor sociale de la cele mai multe dintre uzinele Combinatului lasa inca de dorit, aceasta fiind in continuare una dintre nemultumirile siderurgistilor care nu beneficiaza de conditii normale de lucru. Conducerea Mittal Steel Galati a declarat inca de acum citeva luni ca renovarea acestora reprezinta una dintre prioritati, la fel ca si curatenia, dar mai este mult pina cind aceasta actiune se va finaliza.

Potrivit liderului sindicatului UCC, Liviu Blinzeanu, principala preocupare o reprezinta reabilitarea vestiarelor de la nivelul uzinei. "E un lucru bun ca pe toata platforma Combinatului se face igienizare si se cheltuie sume colosale.

La UOR aceste lucrari sint realizate in procent de 80% si s-a efectuat reabilitarea vestiarelor si grupurilor sociale in ultimii doi ani, in urma demersului sindicatului", a declarat liderul sindicatului SLIO, Ionel Gaiu.

Liderul sindicatului de la UPSRS, Vasile Crisan, sustine ca conditiile in care muncesc salariatii uzinei sint departe de a le asigura acestora integritatea corporala. "Ne mai preocupa promovarea salariatilor si salariile", mai sustine Vasile Crisan.

Transportul salariatilor lasa de dorit

Aceasta este una dintre problemele semnalate de prim vicepresedintele sindicatului de la ULP, Mina Tudose. "In afara de grupurilor sociale, o problema care trebuie urgent rezolvata este cea a transportului muncitorilor deoarece starea autobuzelor este deplorabila si ele trebuie inlocuite", a precizat Mina Tudose.

Si la UPDES exista probleme, potrivit liderului sindical Toma Petru. "Probleme sint mai multe, si ma refer la igienizari, asigurarea microclimatului, a alimentatiei. Cea mai stringenta problema care trebuie rezolvata este cea a promovarii personalului", a mai adaugat liderul sindicatului UPDES.

Unul dintre ofurile siderurgistilor, si anume cel legat de calitatea echipamentului de protectie a muncii, se afla in atentia conducerii Combinatului, care a facut demersuri in acest sens, aducind echipament din strainatate, personalizat pe meserii.

Problemele de pe platforma siderurgica sint numeroase, la fel ca si nemultumirile siderurgistilor. Este greu de crezut ca acestea se vor rezolva in scurt timp. Cert este faptul ca oamenii sint nevoiti sa munceasca mai mult si nu sint platiti in raport cu munca depusa.