Facultatea de Stiinte Politice si Stiinte ale Comunicarii a gazduit, luni dupa-masa, prima activitate a "Saptamanii europene a democratiei locale", desfasurata in cadrul Toamnei Oradene.
Manifestarea a fost organizata pentru toti studentii de la Universitatea din Oradea, iar acestia s-au prezentat in numar mare, astfel incat sala de festivitati a Facultatii de Stiinte Politice a fost neincapatoare.
Evenimentul a debutat cu o scurta prezentare a lui Sorin Sipos, conferentiar doctor al Universitatii din Oradea, care a spus cateva cuvinte despre fundamentele spirituale ale Europei. Dupa care a avut loc o prezentare despre drepturile cetatenilor europeni si rolul institutiilor U.E. realizata de o reprezentanta a Primariei Oradea pentru studenti.
Cea mai asteptata parte a intalnirii a fost concursul "D-bate" la care au participat studentii de la mai multe facultati ale Universitatii din Oradea. Pentru a participa la concurs s-au inscris opt echipe a cate trei studenti. Tema principala a discutiilor a fost Uniunea Europeana. O echipa era pro subiectul de pe biletelul extras, iar o alta echipa era contra, ceea ce a dus la un adevarat "razboi de idei si dezbateri". In cele zece minute puse la dispozitie pentru a puncta ideile principale, membrii fiecarei echipe au adus idei pro sau contra, dupa care le-au prezentat in fata tuturor. Juriul format din profesori universitari si un reprezentant al studentilor a evaluat calitatea continutului argumentativ, persuasiunea retorica, logica interna a discursului si capacitatea de a lucra in echipa.
Participantii au fost bine pregatiti pentru dezbaterea problemelor de tip european, motivatia cea mai mare pentru a participa la acest concurs fiind premiul I, adica o excursie de trei zile la Viena, oferita de agentia de turism Paradis Travel.
Castigatoarea premiului I a fost echipa numita "Vivere", formata din studentii Facultatii de Stiinte Economice. Locul II - echipa SP3, locul III - echipa EU-ROM, ambele de la Facultatea de Stiinte Politice. S-au acordat si premii cum ar fi: eleganta argumentarii, originalitatea opiniei, spontaneitate s.a., care au castigat premii constand in carti finantate de Toamna Oradeana.