Consiliul Concurentei trage de urechi Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara pentru Siguranta Alimentara (ANSVSA). Astfel, reprezentantii Consiliului recomanda ANSVSA sa renunte sa le mai impuna producatorilor din industria alimentara sa incheie cu institutia contracte de asistenta tehnica, potrivit Mediafax. Acestia sustin ca procedura restrange concurenta pe piata consultantei.
Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV) a solicitat Consiliului Concurentei un punct de vedere cu privire la ordinul ANSVSA care stabileste ca producatorii din sectorul non-animal al industriei alimentare precum berea, vinul, panificatie, ulei, margarina sau alte produse sunt obligati sa incheie cu Autoritatea un contract de asistenta tehnica de specialitate.
Consiliul a raspuns cererii PNVV, aratand ca a recomandat ANSVSA sa renunte la prevederea respectiva. "A fost transmisa ANSVSA, din partea Consiliului Concurentei, o adresa oficiala prin care se recomanda eliminarea obligativitatii incheierii de catre societatile care activeaza in domeniu a unui contract de asistenta tehnica de specialitate cu personalul ANSVSA", se arata in documentul transmis PNVV de catre autoritatea de reglementare in domeniul concurentei. (Andreea Stefan)