Conceptul de filme gratuite online va incepe sa patrunda in Romania din luna septembrie, prin intermediul MEDIAdirect, care face parte din grupul Akamai.
Modelul actual de exploatare a continutului video oferit gratuit publicului larg este bazat in mare parte pe grila lineara a posturilor de televiziune. Internetul, ca un nou canal media cu o forta de penetrare din ce in ce mai mare, are posibilitatea de a oferi publicului larg un alt mod de a viziona gratuit continut video.
TURN DIGITAL este prima agentie din Romania orientata exclusiv pe exploatarea de continut video digital, care vine in completarea nevoilor agentiilor de publicitate digitale deja existente. Compania este parte a grupului de firme Direct One - MEDIAdirect si implementeaza translatatarea modelului de business din televiziunea clasica catre Internet.
Compania Direct One S.A. a pus bazele primei Retele Dedicate de Distriburie de Continut din Romania, incercand sa ofere astfel utilizatorului final, indiferent de terminalul pe care il utilizeaza - telefon mobil, laptop, desktop, televizoare conectate, o experienta video de calitate si, mai ales, accesibila celor care dispun de o conexiune de Internet de cel putin 2 Mbps.
"Acesta este un prim proiect dintre multele care vor veni si primul de acest gen din Romania. Imaginatia este un atribut de baza al industriei de publicitate, iar noi ne straduim sa depasim stadiul de spoturi de 30 de secunde si 3 billboard-uri 4x3 pe Bucuresti-Ploiesti. Avem laptop-uri, avem iPhone, avem iPad si mai avem si milioane de utilizatori de Internet. Venim in intampinarea noilor nevoi de consum media. La vremuri noi, trucuri noi" afirma Bogdan Zaman, Managing Partner TURN DIGITAL.
Majoritatea celor care formeaza ecosistemul mass media sunt constienti de cativa ani de importanta aparitiei exploatarii video pe internet. Problema era definirea modelelor care sa faca in sfarsit diferenta fata de piata de bannere si sa vina, pe langa piata TV "Free To Air", cu o valoare adaugata reala pentru media planning-ul din agentii.