In plin conflict privind afacerile cu energie, companiile Enel (Italia), AES (SUA), CEZ (Cehia), divizia de investitii a Bancii Mondiale si BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare) si-au exprimat interesul de a participa la privatizarea complexului energetic Craiova, a declarat ieri Constantin Balasoiu, directorul general al firmei, citat de Mediafax.
Consultantul autoritatilor pentru privatizarea complexului energetic Craiova, consortiul format din firma Deloitte si Fondul Romano-American de Investitii, a finalizat strategia de privatizare, document care urmeaza sa fie aprobat de Guvern in perioada urmatoare, a afirmat Balasoiu.
Complexul are o putere instalata de 930 MW, reprezentand circa 6% din capacitatea unitatilor de productie la nivel national.
De altfel, secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Mircea Toader, a declarat recent ca opt termocentrale de cogenerare, printre care si centrala Craiova II, parte a complexului energetic, vor fi transferate in acest an din proprietatea Ministerului Economiei in proprietatea administratiilor locale. (D.E.)