Pentru moment, compania Nokia nu intentioneaza sa se retraga din Romania, insa in viitor orice este posibil, a declarat directorul Nokia Romania, Risto Meskus, intr-un interviu pentru Ziua de Cluj.
Pana acum, fabrica Nokia de la Jucu, Cluj, a produs telefoane mobile "entry-level", care dispun doar de functii de baza, insa in viitor vor fi fabricate aici celulare sofisticate, a declarat noul director al Nokia Romania, finlandezul Risto Meskus, intr-un interviu acordat ziarului "Ziua de Cluj".
"La fabrica de aici am inceput productia cu produse simple, cu telefoane usor de produs, care nu necesita un proces tehnologic complex. In clipa de fata schimbam aceste produse si trecem la un nou portofoliu, iar acest lucru reprezinta o provocare extrem de importanta pentru grupul nostru", a precizat Meskus.
Schimbarea de directia a fabricii de la Jucu urmeaza sa vina in contextul noii strategii globale a companiei Nokia, care urmareste sa puna mai putin accent pe telefoanele ieftine si sa se axeze mai mult pe telefoane mai avansate din punct de vedere tehnologic: "Daca ne uitam pe piata, la portofoliul pe care il detinem acum, vedem ca ne-am concentrat pe "entry level", pe telefoanele simple, ieftine, iar pe acestea s-a axat si productia de la Cluj. Acum, insa, trebuie sa urmam tendintele de pe piata, sa facem un pas mai departe si sa producem telefoane mai sofisticate in functie de cerinte".
In ceea ce priveste o eventuala a companiei Nokia din Romania, Risto Meskus a dat asigurari ca in prezent nu este luata in calcul o astfel de relocare, adaugand insa ca viitorul poate rezerva orice. "E posibil sa ne dezvoltam aici, avem o colaborare foarte buna, insanu as vrea sa speculez pe aceasta tema", a spus directorul Nokia.