Pescarii profesionisti asteapta ca macar acum, dupa ce Romania a devenit membru al UE, autoritatile sa ia masurile necesare pentru ca activitatea lor sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Un prim pas in acest sens ar putea fi, din punctul de vedere al unor reprezentanti ai pescarilor, desfiintarea, intr-un timp cit mai scurt, a Companiei Nationale pentru Administrarea Fondului Piscicol.

Tot mai multe voci spun ca motivul pentru care Compania Nationala a Fondului Piscicol a fost infiintata a fost reprezentat de dorinta guvernantilor pesedisti de a acoperi anumite nereguli comise de grupurile care faceau avere din comercializarea de icre negre. “Compania este cea care a creat cele mai mari incurcaturi in activitatea noastra. Tot ea a incurajat farimitarea organizatiilor de pescari mari. Au aparut tot felul de asociatii care sint conduse de comercianti care au ca principal obiectiv dezvoltarea propriilor afaceri”, ne-a declarat presedintele Asociatiei Pescarilor Galati, Sandu Tanvuia.

Liderul pescarilor ne-a mai spus si ca, cel mai probabil in prima jumatate a acestei luni, va avea loc o intilnire intre autoritatile din domeniu si pescarii din judetul nostru.

“Anul trecut am fost anuntati ca vor fi organizate doua intilniri cu organizatiile de pescari din tara. Prima intilnire a avut loc la finele anului trecut, la Tulcea. Acolo pescarii galateni au o mare traditie. Ei sint cei care au amenajate cele mai multe dintre locurile in care se pescuieste. Orice galatean stie ca pescarii din judetul nostru s-au intins pina la Tulcea. In fine, cea de-a doua intilnire, care se adreseaza si organizatiilor din orasul nostru, va avea loc in aceasta luna. Tot in ianuarie ar trebui sa primim si autorizatiile de pescuit pe 2007”, ne-a mai declarat Sandu Tanvuia.