Compania germana Preh, care produce componente auto, va deschide la inceputul lunii septembrie o fabrica in Parcul Industrial Brasov, care se construieste la Ghimbav, in imediata vecinatate a viitorului Aeroport International Brasov Ghimbav.
Investitia se ridica la 3.000.000 de euro, iar germanii intentioneaza sa angajeze aproximativ 400 de oameni in urmatorii doi ani. Constructia halei inchiriate de catre germani a costat sapte milioane de euro.
Directorul societatii, Mihaela Forgaciu, a lucrat ani de zile in cadrul Draxlmaier Romania. Aceasta a declarat ca tinta companiei este ca peste un an sa ajunga o cifra de afaceri de 20.000.000 de euro, de cinci ori mai mare decat cea la care se asteapta in acest an.
La Brasov se vor produce in principal sisteme de comanda pentru interiorul autovehiculelor, in special pentru Marcile Audi si Volkswagen, acesta fiind principalul client al societatii.
Compania germana Preh, care anul trecut a avut o cifra de afaceri de peste 300.000.000 de euro, are fabrici in Germania, Portugalia, America de Nord si Romania.
Grupul de firme ICCO a obtinut, in aceasta luna, dupa negocieri care au durat circa un an, un credit de 23.000.000 de euro de la UniCredit Tiriac Bank pentru continuarea lucrarilor la parcul industrial din Brasov, construit in proportie de 40%, proiectul avand o valoare de 32.000.000 de euro.
Mirela Radulescu, directorul de marketing al grupului, a declarat ca principalul obiect al colaborarii este Parcul Industrial Brasov - un proiect privat greenfield care ofera spre inchiriere spatii de productie sau depozitare si birouri. Constructia parcului industrial a inceput la sfarsitul anului 2007, pana in prezent fiind finalizate patru hale, totalizand 40.000 metri patrati complet inchiriate, cu contracte de lunga durata. Astfel, din suprafata totala de 29 de hectare, proiectul Parcul Industrial Brasov este realizat in proportie de 40%. Pe langa cele patru hale deja inchiriate, compania are disponibila spre inchiriere inca o hala de 10.000 metri patrati finalizata in proportie de 70%.
Compania a inceput negocierile pentru obtinerea finantarii in urma cu aproximativ un an. "Tinand cont de conditiile actuale de creditare, nici aprobarea finantarii de catre UniCredit nu a fost o exceptie. Negocierile cu banca au fost demarate in urma de aproximativ 12 luni. Important este ca la finalul a multe runde de discutii rezultatul a fost favorabil si banca a onorat parteneriatul incheiat cu ICCO", a mai spus Mirela Radulescu.
Constructia parcului industrial a fost anuntata de la inceputul anului trecut, cand reprezentantii grupului au declarat ca investitia va fi de 45.000.000 de euro si va viza dezvoltarea, pana in 2012, a 11 hale de productie totalizand 140.000 de metri patrati si a 3 cladiri de birouri, cu infrastructura si utilitatile aferente. In prima faza urmau sa fie realizate 5 hale de productie si o cladire de birouri.
Pentru acest an, planurile grupului privind acest proiect sunt inchirierea halei disponibile de 10.000 metri patrati si totodata continuarea investitiei in parcul industrial prin atragerea de noi chiriasi in vederea finalizarii a 20.000 metri patrati de spatii.
Parcul Industrial Brasov se afla in apropierea viitorului Aeroport International Brasov, iar spatiile finalizate sunt ocupate de compania Preh - producator german de produse electronice, TCE Curiero - companie romaneasca de logistica, Becotek din Norvegia - turnatorie de alama, Benchmark - producator american de produse electronice, EuroDruck Services Germania - tipografie si Vestas AirCoil S/A - producator danez de echipamente de aer conditionat.