Aeroporturile internationale "Henri Coanda" si Baneasa din Bucuresti vor fuziona intr-o companie denumita Aeroporturi Bucuresti si care va putea fi privatizata de catre autoritatile romane.
Participatia majoritara la viitoarea societate va fi pastrata de catre stat, se arata intr-un proiect de hotarare de guvern, elaborat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT).
In aceasta situatie, persoanele fizice si juridice, romane sau straine, vor putea detine actiuni la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.
Cele doua aeroporturi care vor fuziona isi desfasoara activitatea sub autoritatea MTCT, care detine controlul asupra a 80% din actiunile fiecarei companii, iar restul sunt controlate de Fondul Proprietatea. Procesul de fuziune, potrivit reprezentantilor MTCT, este determinat de cresterea numarului de pasageri si de impunerea unor restrictii de trafic destinate protectiei mediului in cazul Aeroportului din Baneasa, care este situat in apropierea unor zone rezidentiale. (S.N.)