Logicom, firma din Germania care a incheiat un contract de 21 milioane de euro cu Commet, societatea tecuceana producatoare de constructii metalice, a amenintat cu retragerea comenzii daca cei aproximativ 300 de angajati nu-si vor relua activitatea.

"Am fost anuntati ca, din cauza grevei, reprezentantul firmei germane, singurul nostru client, isi va retrage contractul daca nu vom ajunge la un acord comun cu patronatul, astfel incat sa semnam Contractul Colectiv de Munca aferent perioadei 2008-2009, iar angajatii sa-si reia activitatea care este intrerupta de o saptamana", a declarat Iulian Necula, presedintele Sindicatului Liber si Independent din cadrul societatii tecucene.

Inca din prima zi de greva Lucian Pricope, managerul proiectului din partea firmei din Germania, a declarat ca protestul angajatilor pune in pericol derularea contractului: "Commet nu produce si ne creeaza probleme. Noi suntem dispusi sa ajutam societatea, dar doar in conditiile in care activitatea va fi reluata. S-a ajuns sa mergem in pas cu montajul si vor fi probleme pe santier".

Cu toate acestea negocierile purtate ieri intre sindicate si conducerea Commet au esuat. "Desi initial ni s-a spus ca patronatul este dispus sa accepte cererea noastra, in timpul discutiilor am primit o alta oferta care nu avea nimic in comun cu ceea ce solicitasem noi. In aceste conditii am decis sa continuam greva", a mai spus Iulian Necula.