Procesatorul de carne Cominca SA isi inchide operatiunile de productie de la Oradea incepand cu luna iunie a.c., pentru ca fabrica nu este rentabila. Printr-un comunicat remis presei, conducerea Cominca SA anunta ca Adunarea Generala a Actionarilor a luat aceasta masura la intrunirea din 29 martie, decizia facand parte dintr-un plan mai amplu de restructurare a activitatilor intregii companii, astfel incat "produsele si marca Cominca isi vor continua prezenta pe piata".
Potrivit documentului citat, "procesul de selectare a unui alt producator, care sa poata asigura continuitatea exigentelor privitoare la calitatea si modul de prezentare a produselor" societatii, este in derulare.
Conducerea Cominca SA afirma ca decizia de inchidere a fabricii de mezeluri de la Oradea a fost cauzata atat de factori externi companiei, precum "volumul mare de investitii necesar ca urmare a obligativitatii respectarii standardelor impuse de Uniunea Europeana", cat si interni, cum sunt "pierderile generate de activitatea de productie din ultimii patru ani" si "caracterul limitat al capacitatii de a inova". In comunicatul remis de Cominca se mai arata ca personalul angajat al fabricii va fi sprijinit pentru gasirea unui alt loc de munca, prin masuri de recalificare si reconversie profesionala, in acest scop compania perfectand un parteneriat cu o firma specializata in servicii de consultanta in domeniu.
Reprezentantii companiei nu au precizat cati angajati vor fi disponibilizati.
Deschisa in anul 1887, fabrica de mezeluri din Oradea a fost o afacere de familie pana in anul 1948, cand a fost nationalizata. In 1995, Cominca a fost privatizata, fiind preluata de Macromex SA, managementul fiind asigurat pana anul trecut de un specialist francez.
.