iConducerea Mittal Steel intentioneaza sa deruleze o serie de proiecte in domeniul protectiei muncii care au ca obiectiv principal reducerea numarului de accidente de munca si in special a celor mortale. Potrivit directorului general al Combinatului, Augustine Kochuparampil, a fost angajat un consultant de renume, care de trei luni a demarat un program in acest scop.

"In 95% dintre cazuri accidentele de munca s-au produs din cauza comportamentului necorespunzator al salariatilor sau al sefilor acestora. Am angajat firma Irka, un consultant de renume, care se focalizeaza pe stabilirea cauzelor care conduc la acest comportament. Ei au impartit cei 15.000 de angajati in grupuri care participa la instructaje. In acest fel salariatii desfasoara activitati comune, comunica intre ei. Deja se lucreaza astfel de trei luni si s-au obtinut imbunatatiri semnificative", a explicat Augustine Kochuparampil.

Noul sef al Combinatului a mai prezentat si strategia pe care o aplica atunci cind pe platforma siderurgica are loc un accident grav de munca. "Ma duc si vorbesc cu oamenii pentru a afla ce s-a intimplat. Problemele nu se rezolva amendind oamenii, ci prin comunicarea cu ei. Protectia muncii reprezinta o prioritate la nivelul intregii companii. Atunci cind se produce un accident mortal de munca intr-una dintre companii, directorul general al acesteia este chemat in fata comitetului director al Arcelor Mittal, unde, in prezenta presedintelui companiei Mittal, trebuie sa dea explicatii legate de acest incident nedorit", a mai adaugat Augustine Kochuparampil.

Pe lista masurilor luate in domeniul protectiei muncii figureaza acordarea echipamentului de protectie de cea mai buna calitate la nivel mondial, costul unui asemenea echipament ajungind la 138 de euro/buc. Potrivit aceleiasi surse, s-au efectuat lucrari pentru iluminarea corespunzatoare a sectiilor din Combinat si s-au facut investitii pentru modernizarea si reabilitarea vestiarelor si a grupurilor sociale.