Mittal Steel Galati este principala sursa de poluare a municipiului, acest lucru reiese dintr-un sondaj pe care reporterii ziarului l-au facut ieri in rindul galatenilor.

Conducerea Agentiei Judetene de Protectie a Mediului Galati a anuntat recent, in cadrul unei conferinte de presa, ca in municipiu au fost amplasate citeva statii care au rolul de a monitoriza calitatea aerului, lucru absolut necesar pentru a vedea care sint zonele cele mai poluate, precum si cine se face vinovat pentru acest lucru. Una dintre locatii a fost stabilita in cartierul Dunarea, fapt care va permite stabilirea a€œcontributieia€ Combinatului la poluarea aerului. Cit de buna este aceasta initiativa si care este principalul vinovat pentru poluarea din Galati? Sint doua dintre intrebarile pe care reporterii a€œMonitoruluia€ le-au pus ieri galatenilor.

Poluarea din Galati nu mai este o noutate pentru nimeni, de acest lucru plingindu-se cei mai multi dintre cetateni. Sursele care conduc la cresterea nivelului de noxe peste limita maxima admisibila ar putea fi identificate cu mare precizie in urma masuratorilor care vor fi facute cu ajutorul celor sase statii de monitorizare a calitatii aerului amplasate recent in diferite zone din municipiu. Pina cind specialistii vor putea da un verdict concludent in aceasta privinta, galatenii vad in Combinat a€œinamicula€œ numarul unu in ceea ce priveste protectia mediului, considerind ca este principala sursa de poluare. a€œCombinatul este cel mai mare poluator din Galati, mai ales din cauza fumului de cocs care innegreste cerul si face citeodata aerul irespirabil. Ar fi trebuit sa planteze multi copaci care sa fie o bariera si sa absoarba fumul si substantele care ies din Combinata€, ne-a spus Mironov Claudiu, 27 ani ( foto1). De aceeasi parere este si Claudia Prisecaru, care crede ca nu s-a facut prea mult pentru ca Mittal Steel sa nu mai polueze aerul. a€œAm citit ca cei de la Combinat au bagat bani sa ia niste masuri de protectie a mediului, dar nu mi se pare destul. Poate ca odata si odata aceasta problema se va rezolvaa€, a adaugat aceasta. Chifan Cristita (foto 2) considera ca principalii vinovati de poluarea din Galati sint masinile si Combinatul. a€œMizeria din oras este mare, masinile fac mult zgomot si polueaza prin ceea ce iese pe la teava de esapament. Fara indoiala ca orasul este poluat si Combinatul este cel mai mare poluatora€, este de parere interlocutoarea. Acestea sint citeva dintre opiniile unor galateni, in ceea ce priveste poluarea municipiului, care traiesc intr-un oras care este departe de a sta bine la acest capitol.