Peste 300 de angajati ai unor societati galatene care au contracte cu ArcelorMittal Galati au fost disponibilizati in ultimele zile sau urmeaza sa-si piarda locul de munca in perioada urmatoare, conform notificarilor primite de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Galati . Directorul AJOFM Galati, Carmen Tofan, a anuntat, luni, ca in ultima perioada a crescut numarul persoanelor disponibilizate in judet, iar majoritatea problemelor apar la societatile aflate in relatii comerciale cu ArcelorMittal Galati si care isi restrang activitatile. "Am inregistrat instiintari cu privire la concedierea colectiva a 304 persoane de la trei societati comerciale din Galati. Astfel, de la 1 noiembrie, SC Atlas SA, societate al carei principal partener de afaceri este ArcelorMittal Galati, a disponibilizat 29 de persoane, SC Grand Smithy Works International SRL a notificat AJOFM cu privire la concedierea colectiva a 200 de angajati, iar SC Pentatic SRL urmeaza sa concedieze, din decembrie, 78 de salariati", a precizat Carmen Tofan.
ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel la nivel mondial, prezent si pe piata din Romania, reexamineaza prioritatile programului de dezvoltare din cauza turbulentelor economice, informa Reuters. Intr-un articol aparut joi in Financial Times se arata ca planul de dezvoltare al companiei, de 35 de miliarde de dolari, pe opt ani, este reanalizat. Acest plan include construirea a doua noi fabrici in India, cu 20 de miliarde de dolari. Cererea puternica si preturile mari pentru otel au ajutat ArcelorMittal sa treaca neafectata de faza initiala a crizei financiare, insa actiunile companiei au cazut cu 72% de la nivelul maxim atins la inceputul lunii iunie, pe masura ce preturile bunurilor de consum au inceput sa scada. Luna trecuta, ArcelorMittal a anuntat ca va reduce productia cu pana la 15%, indeosebi pe segmentul produselor lungi, pentru a sustine cresterea preturilor pe piata.
In Romania, ArcelorMittal detine patru combinate siderurgice, la Galati, Iasi, Hunedoara si Roman, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.