Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a restrans temporar aria de servicii de investitii financiare pe care le pot furniza trei companii de brokeraj, intrucat nu au indeplinit conditiile minime de capital aferente obiectului de activitate autorizat de institutie, anunta Mediafax.
Una dintre companii se numeste IEBA Trust, careia i s-a ridicat dreptul de a mai putea sa tranzactioneze instrumente financiare pe cont propriu pe o perioada de maximum trei luni, ca urmare a neincadrarii in limitele capitalului aferent obiectului de activitate autorizat de CNVM, reprezentand echivalentul in lei a 530.000 de euro. Trebuie spus insa ca IEBA Trust face parte, alaturi de Credit First Suisse Boston, din consortiul care ii va furniza Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei servicii de consultanta in procesul de listare la o bursa internationala a actiunilor detinute de stat la RomTelecom.
Celelalte doua companii sanctionate sunt HB Invest si Geoffrey Invest, la care CNVM a constatat un nivel al capitalului mai redus decat echivalentul in lei a 105.000 de euro. Pentru aceasta, cele doua companii de brokeraj nu vor putea sa realizeze custodia si administrarea de instrumente financiare si sa acorde consultanta societatilor. (Mugur Cosmin)